ΣΚΥΛΟΙ & ΠΑΡΑΛΙΕΣ

wrote this on There are no comments

Το καλοκαίρι το ερώτημα που απασχολεί είναι εάν θα βρούμε κάποια κατάλληλη παραλία.

ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ

Οι δύο βασικές νομοθετικές διατάξεις που ρυθμίζουν το θέμα αυτό είναι ο νόμος 4039/2012 για τα δεσποζόμενα και τα αδέσποτα ζώα συντροφιάς και ο Γενικός Κανονισμός Λιμένα Λαυρίου (άρθρο 230 παρ. 1 ζ της Υ.Α. 1046/1978, η οποία εξεδόθη κατ΄ εξουσιοδότηση του άρθρου 156 του ν.δ. 187/1973 του ΚΩΔΙΚΑ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ).

ΤΙ ΙΣΧΥΕΙ ΤΕΛΙΚΑ

Επιτρέπεται η παρουσία και ο περίπατος σκύλων στις παραλίες αρκεί να συνοδεύεται, επιτρέπεται να κάνετε μπάνιο στο σκύλο σας σε απομακρυσμένες παραλίες, εκτός εάν παραπονεθεί κάποιος λουόμενος και αρμόδιο όργανο βεβαίωσης της παράβασης είναι, για μεν την παρουσία και τον περίπατο του σκύλου στην παραλία η αστυνομία – εφόσον επιμένει παρά τον νόμο να βεβαιώσει παράβαση – για δε το μπανιο του σκύλου στη θάλασσα το λιμενικό.

withyourpet_logo_stamp_4

Weekend ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΟ ΣΑΣ

wrote this on There are no comments

15 PET FRIENDLY ΞΕΝΩΝΕΣ για WEEKEND
Προτάσεις για ξενώνες από το ΑΘΗΝΟΡΑΜΑ για να πάτε παρέα με το αγαπημένο σας κατοικίδιο, σε ανοιξιάτικους προορισμούς ανά την Ελλάδα.

Η λίστα είναι βεβαίως ενδεικτική και σύμφωνα πάντα με το ΑΘΗΝΟΡΑΜΑ ‘μπορείτε να Βρείτε όλα τα προτεινόμενα από τον AlphaGuide καταλύματα χρησιμοποιώντας το ανάλογο φίλτρο (Δεκτά μικρά ζώα) στο section «Ξενοδοχεία»’.
Ενώ: ‘θυμηθείτε πως, σε κάθε περίπτωση, θα πρέπει να συνεννοηθείτε με το εκάστοτε ξενοδοχείο ή ξενώνα ως προς το μέγεθος του ζώου που δέχεται, τις πιθανές παροχές κλπ’.

Article Source: http://www.athinorama.gr/travel/travelideas/articles.aspx?artid=1004002

withyourpet_logo_stamp_4

ΜΕ ΤΟ ΣΚΥΛΟ ΣΑΣ

wrote this on There are no comments

Μερικές ενδιαφέρουσες δραστηριότητες που μπορείτε να κάνετε:

  • Τζόκινγκ. Μερικά σκυλιά αγαπούν να τρέχουν, γι’ αυτό ξεκινήστε το τρέξιμο μαζί τους.
    Ημερήσιες εκδρομές και διακοπές. Δεν χρειάζεται τα σκυλιά να μένουν πίσω στο σπίτι. Πάρτε τα μαζί σας.
  • Ιπτάμενος δίσκος. Τα σκυλιά αγαπούν να πηδούν για να πιάσουν το δίσκο.
  • Κατασκήνωση/Κάμπινγκ. Αν σας αρέσει το κάμπινγκ, η παρέα του σκύλου σας και οι πολλές δραστηριότητες που μπορείτε να κάνετε μαζί, θα κάνουν την εμπειρία της κατασκήνωσης αξέχαστη.
  • Πάρκα σκυλιών και περίπατος. Βγάλτε το σκύλο σας βόλτα έξω και βοηθήστε τον να κοινωνικοποιηθεί.
  • Τρέξιμο με ποδήλατο. Έχετε ποδήλατο; Ξεκινήστε να πηγαίνετε βόλτες παρέα με το σκύλο σας.
  • Πέταγμα μπάλας. Μπορεί να είναι μία κλασική δραστηριότητα, αλλά τα σκυλιά την αγαπούν και τους προσφέρει πολύ ενθουσιασμό και έντονη άσκηση.
  • Πεζοπορία με το σκύλο. Μοιραστείτε ήρεμες στιγμές, στοχασμούς και ενισχύστε τη μεταξύ σας σχέση.
  • Διαγωνισμοί. Προετοιμάστε και προπονήστε το σκύλο σας να λάβει μέρος σε ένα διαγωνισμό έρευνας, ταχύτητας, διάσωσης, φύλαξης, κ.α.

withyourpet_logo_stamp_4

9 ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΥΤΑΒΙ ΜΑΣ …ΩΣΤΕ ΝΑ ΛΕΡΩΝΕΙ ΣΩΣΤΑ!

wrote this on There is 1 comment

1. Η καλύτερη μέθοδος είναι να βγάζετε το κουτάβι σας έξω για λίγο:
α) μετά από κάθε γεύμα, β) κάθε φορά που ξυπνάει, γ) όποτε πίνει πολύ νερό, δ) μετά από κάθε παιχνίδι.

2. Ταΐστε το κουτάβι σας σε προγραμματισμένες ώρες και αποφύγετε τους μεζέδες ανάμεσα στα γεύματα, κατά το δυνατόν. Αν έχει συνεχώς πρόσβαση σε φαγητό και νερό θα είναι πολύ δυσκολότερο να προβλέψετε τη στιγμή που θέλει να ξαλαφρώσει.

3. Αποφύγετε τα ατυχήματα βγάζοντας το κουτάβι έξω πριν συμβεί το κακό.
Συνήθως τα κουτάβια έχουν ανάγκη να λερώνουν κάθε τρεις με τέσσερις ώρες, στην αρχή. Όσο οι μήνες περνάνε, τόσο καλύτερα ελέγχει και το κουτάβι την ουροδόχο κύστη του.

4. Φροντίστε να αναγνωρίσετε έγκαιρα τα σήματα προειδοποίησης:
κύκλοι γύρω από μια περιοχή, απότομο κάθισμα, κλαψούρισμα, μύρισμα του πατώματος, υπερβολική δραστηριότητα (ενθουσιασμός), ξαφνική εξαφάνιση από το χώρο ή πορεία προς την πόρτα (ή την μπαλκονόπορτα). Οδηγείστε το άμεσα έξω. Ακόμα κι αν δεν ήσασταν αρκετά γρήγοροι αυτήν τη φορά, θα πρέπει να το βγάλετε έξω για να τελειώσει ότι ξεκίνησε.

5. Ο περιορισμός σε ένα ελεγχόμενο μικρό χώρο, πχ. σκυλίσιο πάρκο ή μεταλλικό κλουβί, βοηθά και ιδιαίτερα τις ώρες που δεν μπορείτε να παρατηρείτε τα προειδοποιητικά του σήματα.
Σε μικρούς χώρους το κουτάβι αποφεύγει να λερώσει και ειδικά σε αυτόν που θεωρεί «σπίτι του». Έτσι, αρχίζει αναγκαστικά να εξασκεί την κυστούλα του στο να κρατιέται. Εσείς εύκολα μπορείτε να το πάρετε αγκαλιά τις προβλέψιμες στιγμές (μετά το φαγητό, μόλις ξυπνάει, όποτε πίνει πολύ νερό, μετά από παιχνίδι) και να το εναποθέσετε στο έδαφος κατευθείαν στο επιθυμητό μέρος για ξαλάφρωμα.

6. Ιδανικά βγάλτε το βόλτα, το αργότερο 15 λεπτά μετά κάθε γεύμα.
Οδηγείστέ το στο ίδιο σημείο κάθε φορά. Αν είναι πολύ μωρό για να περπατά με λουρί, κουβαλήστε το έξω σε ένα ασφαλές, περιφραγμένο μέρος. Καθίστε κοντά του και παίξτε ή χαϊδέψτε το.

7. Επαινέστε το άμεσα, με την ολοκλήρωση του «έργου».
Ένα εύγευστο μεζεδάκι, κάθε φορά που λερώνει στο σωστό μέρος μπορεί να ενισχύσει την επιθυμητή συμπεριφορά (αρκεί να το κάνετε άμεσα και όχι αφού επιστρέψετε μέσα στο σπίτι). Σταδιακά μειώστε τις φορές που το επιβραβεύετε με μεζέ, μέχρι να σταματήσετε τα δωράκια, με την ολοκλήρωση της εκπαίδευσης.

8. Μη σας ξεγελάει το γεγονός πως έτυχε να τα κάνει όλα σωστά τις πρώτες εβδομάδες.
Αρχίστε τώρα την εκπαίδευση μέχρι να μη γίνεται κανένα ατύχημα, ακόμα και αν σας φαίνεται βαρετό. Είναι πραγματικά πολύ κρίσιμο, να το κάνει πάντα σωστά.

9. Τα ατυχήματα είναι αναμενόμενα όσο μαθαίνει.
Μη χάνετε το κουράγιο και την ψυχραιμία σας. Αν θυμώσετε θα μπερδέψετε το κουτάβι. Καλύτερα να σκεφτείτε με ηρεμία γιατί την πατήσατε ΚΑΙ αυτήν τη φορά για να διορθώσετε τη δική σας αντίδραση και να προλάβετε το επόμενο ατύχημα.

withyourpet_logo_stamp_4

ΠΩΣ ΤΑΪΖΟΝΤΑΙ ΤΑ ΑΔΕΣΠΟΤΑ ΣΤΗ ΤΟΥΡΚΙΑ

wrote this on There are no comments

Στη Τουρκία ανακάλυψαν ακόμα έναν πρωτότυπο τρόπο για να βοηθήσουν τα αδέσποτα ζώα, φροντίζοντας ταυτόχρονα και το περιβάλλον.

Τοποθέτησαν κουτιά ανακύκλωσης, όπου οι πολίτες μπορούν να πετάνε τα μπουκαλάκια νερού που χρησιμοποιούν, αδειάζοντας μάλιστα το νερό που περισσεύει σε ένα σημείο από όπου μεταφέρεται στο μπολάκι που ποτίζονται τα αδέσποτα.

Το κουτί αυτό της ιδιαίτερης ανακύκλωσης, μεταφέρει μηχανικά εκτός από το νερό και ξηρή τροφή, στο μπολ με το φαγητό που τρώνε τα αδέσποτα και αυτή είναι η ανταμοιβή της ευσυνειδησίας του πολίτη να ανακυκλώσει προσφέροντας τροφή στα αδέσποτα ζωάκια.

Η ανακύκλωση αδειάζει τροφή ισάξιας του ποσού, που κοστίζει το ανακυκλωμένο μπουκάλι.

Article Source: http://dogparkpf.blogspot.gr/2014/04/blog-post_17.html
Υπάρχει κάποιο σχόλιο ίσως;

withyourpet_logo_stamp_4

ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ

wrote this on There are no comments

withyourpet-law_101
Ο νόμος 4039/2012 ισχύει περισσότερο από ένα χρόνο αλλά αρκετά σημεία του χρειαζόντουσαν διευκρινήσεις σχετικά με την εφαρμογή τους.

Έτσι ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου κ. Ρούσσος-Εμμανουήλ Παπαδάκης απέστειλε σε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς ερμηνευτική εγκύκλιο που πραγματικά ικανοποιεί όλους όσους ενδιαφέρονται για την ευζωία των ζώων!

Μπορείτε να διαβάσετε ολόκληρη την εγκύκλιο εδώ και παρακάτω μερικά από τα σημαντικότερα σημεία της.

Απαγορεύεται, ο βασανισμός, η κακοποίηση, η κακή και βάναυση μεταχείριση οποιουδήποτε είδους ζώου, καθώς και οποιαδήποτε πράξη βίας κατ’ αυτού, όπως ιδίως η δηλητηρίαση, το κρέμασμα, ο πνιγμός, το κάψιμο, η σύνθλιψη και ο ακρωτηριασμός. Η στείρωση του ζώου καθώς και κάθε άλλη κτηνιατρική πράξη με θεραπευτικό σκοπό, δε θεωρείται ακρωτηριασμός.

Απαγορεύεται, εξαιρουμένων των περιπτώσεων κινηματογραφικών ταινιών και γενικότερα οπτικοακουστικού υλικού εκπαιδευτικού προσανατολισμού, η πώληση, εμπορία και παρουσίαση-διακίνηση μέσω διαδικτύου οποιουδήποτε οπτικοακουστικού υλικού, όπως βίντεο ή άλλου είδους κινηματογραφικού ή φωτογραφικού υλικού στα οποία απεικονίζεται οποιαδήποτε πράξη βίας εναντίον ζώου, καθώς και σεξουαλική συνεύρεση μεταξύ ζώων ή μεταξύ .ζώου και ανθρώπου με σκοπό το κέρδος ή τη σεξουαλική ικανοποίηση ατόμων που παρακολουθούν ή συμμετέχουν σε αυτά. Στην ανωτέρω απαγόρευση συμπεριλαμβάνεται και η περίπτωση της μονομαχίας μεταξύ ζώων.

Σε περίπτωση τραυματισμού ζώου συντροφιάς σε τροχαίο ατύχημα ο υπαίτιος της πράξης αυτής, υποχρεούται να ειδοποιήσει άμεσα τον οικείο Δήμο, προκειμένου να παρασχεθεί στο τραυματισμένο ζώο η απαραίτητη κτηνιατρική φροντίδα.

Μείζονος σημασίας θέμα, καθίσταται και η αναφορά στην αστυνομική αρχή ότι πρόκειται για αυτεπαγγέλτως διωκόμενο έγκλημα για το οποίο δεν προσαπαιτείται η καταβολή του παραβόλου των 100 ευρώ, ως ισχύει για τα κατ’ έγκληση διωκόμενα εγκλήματα, αλλά και η τήρηση της αυτοφώρου διαδικασίας, κρίνεται αναγκαία για τον κολασμό του εγκλήματος αυτού που έχει βαρύνουσα εγκληματική απαξία.

Αυτονόητη κρίνεται η συνεργασία με τους φιλοζωικούς συλλόγους για προσωρινή ή οριστική αφαίρεση του ζώου από την κατοχή του παραβάτη όταν η μεταχείριση του ζώου είναι ιδιαίτερα σκληρή και βάναυση και προκάλεσε ιδιαίτερο πόνο στο ζώο. Επίσης μπορεί ο Εισαγγελέας, με διάταξή του να απαγορεύσει την απόκτηση άλλου ζώου από τον παραβάτη.

Σκόπιμη κρίνεται και η επιτόπια μετάβαση του αρμοδίου Εισαγγελέα όταν επιλαμβάνεται δημοσιεύματος ή καταγγελίας προς διενέργεια αυτοψίας για να διαπιστώσει τις συνθήκες που επικρατούν σε οποιοδήποτε καταφύγιο αδέσποτων ζώων συντροφιάς ή εκτροφείο κι αν αυτές δεν είναι σύμφωνες με τα οριζόμενα στο άρθρο 9 και στις ειδικές διατάξεις που διέπουν τη λειτουργία τους, προκειμένου με προσωρινή διάταξή του, να καθορίσει τα μέτρα που πρέπει να λάβει ο ιδιοκτήτης του καταφυγίου ή εκτροφείου και το χρονικό διάστημα εντός του οποίου πρέπει να συμμορφωθεί.

Article Source: http://www.dogpark.gr/attorney-interprets-the-animal-law/

LE CAFE DES CHATS

wrote this on There are no comments

Και όμως υπάρχει Cafe με γάτες – Le Café des Chats, στο Παρίσι!
Ένα Cafe διαφορετικό από τα υπόλοιπα με 12 super γάτες χαδιάρες αποκλειστικά για τους επισκέπτες του… Απίστευτα αγχολυτικό και επιστημονικά αποδεδειγμένο!

withyourpet_lecafedeschats_101